S-a lansat proiectul ”Consiliere și Orientare Relevante pentru o Educație de Calitate si Transregionala – CORECT”

     Brașov, 15 iunie 2014 – Inspectoratul  Școlar  Județean  Brașov împreună cu partenerul său Inspectoratul Școlar  Județean  Galați,  au organizat astăzi o conferință de lansare a proiectului Consiliere și Orientare Relevante pentru o Educație de Calitate si Transregionala– CORECT.

     Proiectul își propune să dezvolte, pe o perioadă de 18 luni, un Program educațional de sprijin, care, prin componentele sale de consiliere și de educație nonformală, va contribui la diversificarea ofertelor educaționale ale școlilor și la îmbunătățirea accesului, participării la educație și formare profesională de calitate.

     ”Pe termen lung, obiectivele urmărite sunt :

  • dezvoltarea competențelor de bază și cele profesionale a celor 4200 de elevi, beneficiari ai acestui proiect;
  • dezvoltarea competențelor profesionale pentru 30 de specialiști in consiliere si orientare in cadrul unui program de formare complex  și colaborativ;
  • sprijinirea a 60 de unități școlare și a 6 furnizori de formare inițială pentru diversificarea ofertelor educaționale prin dezvoltarea de resurse umaneabilitate să conceapă și să implementeze servicii alternative de educație;
  • eficientizarea serviciilor educaționale destinate elevilor și cadrelor didactice prin utilizarea tehnologiilor moderne de informație și de comunicații” , a spus Prof.Ariana Oana Bucur, manager al proiectului.

     Programul educațional de sprijin, va  duce la îmbunătățirea accesului și participării la educație și formare profesională inițială, la obținerea de rezultate superioare la examenele naționale, ca și la o mai bună orientare spre etape ulterioare de studiu și/sau spre inserția pe piața muncii a elevilor.

     La conferința de deschidere a proiectului au participat reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare Județene Brașov și Galați, ai Ministerului Educației Naționale, ai comunităților locale din Brașov și Galați, ai unităților de învățămant preuniversitar și jurnaliști.

     Pentru mai multe informații, o puteți contacta pe Gabriela Istrate, Expert informare și publicitate, prin e-mail la adresa strgabriela@yahoo.com