6 – 12 august 2015

În cadul proiectului ”Consiliere și Orientare Relevante pentru o Educație de Calitate și Transregionala – CORECT”, în perioada 6- 12 august 2015, s-au desfașurat activități de tip rezidențial pentru elevi, cu accent pe dezvoltarea personală, susținute de profesioniști în domeniu.

Atelierul rezidențial este un concept de dezvoltare personală pentru tineri, ce presupune participarea acestora la activități de elaborare de proiecte în echipă, realizarea prezentării proiectelor și susținerea prezentării în manieră atractivă și convingătoare. Contextul educațional vizează validarea competențelor antreprenoriale, a abilităților de comunicare și a competențelor sociale ale elevilor participanți.

Atelierele rezidențiale au avut loc pe o durată de 3 zile și au inclus 14 ore de activități practice la care au participat 250 de elevi din județul Brașov și 250 de elevi din județul Galați, partener în proiect.

Activitățile de tip atelier rezidențial au facilitat aplicarea și dezvoltarea competențelor cheie și a celor practice, într-un cadru stimulativ, ce promovează lucrul în echipă și succesul personal / valorizarea fiecărui membru al echipei cât și validarea grupului. Accentul  a căzut pe învățarea prin cooperare, dezvoltarea abilitățlilor sociale și a comportamentelor incluzive. Consilierii tutori din unitățile de învățământ participante la proiect au selectat 500 de elevi pentru a lua parte la aceste ateliere, prin monitorizarea participării și implicării lor în programul educațional de sprijin PES, cu scopul oferirii de feedback reciproc și împărtășirea de soluții, experiențe de succes.

Locația aleasă a fost hotel Miraj, Snagov, jud. Ilfov.

Elevii din jud. Brașov, au fost imparțiți în 3 serii, fiecare serie fiind însoțită de câte 10 profesori din școlile participante.

Seriile s-au derulat astfel:

Seria 1: 6 – 8 august 2015 – 100 elevi

Școala Gimnazială Bod – 20 elevi

Școala Gimnazială Sânpetru – 20 elevi

Școala Gimnazială Hălchiu – 20 elevi

Școala Gimnazială Crizbav – 10 elevi

Școala Gimnazială nr. 13 Brașov – 10 elevi

Liceul tehnologic Malaxa Zărnești – 20 elevi

Seria 2: 8 – 10 august 2015 – 100 elevi

Liceul IC Drăgușanu Victoria – 30 elevi

Colegiul Tehnic Al. Bărbat Victoria – 5 elevi

Școala Gimnazială Sânbăta de Sus – 5 elevi

Școala Gimnazială Vulcan – 30 elevi

Școala Gimnazială Nr.1 Brașov– 10 elevi

Colegiul Național Radu Negru Făgăraș – 20 elevi

Seria 3: 10 – 12 august 2015 – 50 elevi

Colegiul Național Economic ” A. Bârseanu” Brașov – 10 elevi

Colegiul Tehnic ”M. Baiulescu” Brașov   – 20 elevi

Colegiul de Științe ” G. Antipa” Brașov – 20 elevi

Transportul elevilor participanți a fost asigurat de firma SC.RAY RED Company SRL, care a pus la dispoziție câte 2 autocare pentru fiecare serie.

Pentru mai multe informații, o puteți contacta pe Gabriela Istrate, Expert informare și publicitate, prin e-mail la adresa strgabriela@yahoo.com