Cercul de Competiții din cadrul Proiectului CORECT a desfășurat, în perioada februarie-iunie, activități sportive la mai multe discipline sportive. Profesorii implicați în acest proiect au urmărit ca elevii să-și fixeze noțiuni de regulament specific jocurilor de baschet, fotbal, handbal și volei, să formeze elevilor capacități de a practica sistematic jocurile sportive ca mijloc de fortificare a organismului și de utilizare placută a timpului liber.

Activitățile sportive au fost organizate la Colegiul “Grigore Antipa”, la Școala Gimnazială Nr. 1 Brașov, Școala Gimnazială Nr. 15 Brașov, la Școala Gimnazială Prejmer și la Școala Profesională ”Kronstadt” Brașov.

La Colegiul “Grigore Antipa” s-a organizat un minicampionat de fotbal-tenis pentru băieți, iar fetele s-au intrecut la badminton și la volei. Pe parcursul desfășurării activităților sportive s-a urmărit formarea personalității elevilor, a respectului față de adversar, a spiritului de echipă, a spiritului de fair-play.

sport1sport2

Copiii au participat cu mare interes și la jocurile de baschet pentru băieți și pentru fete, sau pe echipe mixte formate din băieți și fete, care au fost organizate la Școala Gimnazială Prejmer. Au colaborat bine între ei, au schimbat echipele de joc, colegii de echipă, s-au adaptat foarte ușor tuturor schimbărilor. Jocul și activitatea sportivă le dezvoltă elevilor în mod armonios sufletul, mintea și corpul, îi învață să coopereze și să lucreze în echipă, să capete încredere în forțele proprii.

sport3 sport4

La Școala Gimnazială Nr.1Brașov, precum si la Școala Gimnazială Nr.15 Brașov au fost organizate competiții interne de fotbal și de handbal. Aceste competiții le dezvoltă elevilor educarea voinței, a perseverenței, a obișnuinței pentru efectuarea exercițiilor fizice.

sport5 sport6

Și la Școala Profesională „Kronstadt” s-au organizat minicampionate de fotbal, badminton si fotbal-tenis. Elevilor de aici li s-au alăturat și cei de la Colegiul “Emil Racoviță” și astfel s-au desfășurat competiții între cele două unități școlare. Jocurile sportive reușesc să elibereze elevii de stresul cotidian și să le schimbe dispoziția psihică contribuind la relaxarea activă a sistemului nervos.

Pe parcursul celor cinci luni în care au fost derulate activități sportive în proiectul CORECT, atunci când vremea nu a permis ieșirea în aer liber, profesorii de educație fizică de la școlile implicate au manifestat interes, au oferit sălile de sport și uneori chiar echipament sportiv, au organizat competiții de tenis de masă și chiar sărituri la aparatele de gimnastică. Sprijinul a venit din partea profesor Oțelea Marius din Școala Gimnazială Prejmer, profesor Botezatu Viorica de la Colegiul “Gr.Antipa”, profesor Cristea Constantin de la Școala Gimnazială Nr. 15 Brașov si profesor Păun Laurian de la Școala Gimnazială Nr. 1 Brașov.

sport7 sport8

În cele din urmă se poate spune că nu contează ce activitate fizică desfășori, important este să faci mișcare.

Pentru mai multe informații, o puteți contacta pe Gabriela Istrate, Expert informare și publicitate, prin e-mail la adresa strgabriela@yahoo.com